Nicole Falciani
Nicole är en 24-årig influencer, programledare och författare, bosatt i Rom med sin dvärgtax Frank och pojkvän. Våren 2019 släppte hon diktboken \"Kära, Kärleken\" och hösten 2020 släppte hon sin andra bok \"Du ser ju inte sjuk ut\".
Annons

En känsla varar inte för evigt

Det känns i luften. Den är svalare. Renare. Lättare att andas. Hösten är här. Det var som att det hände över en natt, från sommar till höst, på mindre än 12 timmar. Den här sommaren har verkligen gått i ett svep.

Annons

Det är sjukt ändå. Hur allting bara är tillfälligt. Smärta, lycka, ja, egentligen alla känslor. Allting är bara tillfälligt. Ingenting varar för evigt. I början av sommaren var jag oerhört trasig. Jag visste varken in eller ut. Jag trodde verkligen att jag skulle dö, att jag skulle bli den första att dö av hjärtesorg. Men vet ni, den här sommaren blev bra, trots att den blev allt annat än vad jag hade tänkt eller föreställt mig.. Inte ens i min vildaste fantasi hade jag trott att mitt liv skulle bli såhär, eller ta den här vändningen. Mitt hjärta är inte helt än, och kommer förmodligen inte bli det på ett tag heller, men jag är lycklig. Oerhört lycklig. Jag har insett vilka mina riktiga vänner är, jag har lärt mig att man är väldigt mycket starkare än vad man tror och fastän livet har varit piss har jag försökt att njuta. Hur klyschigt det än är, så lever vi bara en gång. Lev livet. Gråt och skratta om vartannat. Och ännu en gång, kom ihåg. Ingenting varar för evigt, inte ens ett brustet hjärta. Det finaste av allt den här sommaren, är förmodligen att jag blivit kär. Riktigt golvad. Det var det absolut sista jag tänkte skulle hända. Jag dejtade för att det var kul. För att komma ut och för att känna mig uppskattad, snygg, härlig. Jag dejtade inte för att hitta någon ny eller för att bli kär. Men sen kom han och gjorde mig sinnessjukt kär. Och vet ni. Jag orkar inte bry mig om vad folk tycker eller tänker. Jag orkar inte höra att det gick för snabbt, eller att jag borde göra si eller så. Kärlek är inget man kan styra över. Kärleken kommer, när den kommer. Jag tror på kärleken. Och vet ni, jag kommer vara i den här bubblan så länge det känns bra. Så länge jag är lycklig. Kanske håller det några månader till, eller ett par år eller hela livet. Time will tell. Men tills dess kommer jag befinna mig i den bubblan med honom. Jag kommer satsa på oss. Jag tror inte på att ge upp saker för att ”tiden/timingen är fel” eller för att man är rädd för vad omgivningen ska tycka. Jag kommer leva mitt liv som jag tror är bäst för mig. Och det viktigaste i mitt liv är att jag är glad, lycklig och harmonisk. Och det är jag just nu. Jag är inte en person som tvekar, jag tutar och kör och sen får man eventuellt ta smällen senare. Jag vill inte ligga på dödsbädden och ångra att jag inte vågade. Jag faller hellre tusen gånger om, men vetandes att jag iallafall testat.

Annons

Kan nog vara mitt längsta inlägg någonsin. Men det är skönt att ha en plattform där jag får skriva precis det jag känner och tänker. Det är här ju min dagbok, mitt ställe att kunna skriva av mig på. Ni har ju verkligen blivit min lilla familj. Mitt kryp-in, min trygga hamn. Jag får dagligen meddelanden från massa av er som också gått eller går igenom hjärtesorg. Till er vill jag bara tipsa om DETTA blogginlägg, där ger jag er mina bästa ”komma över någon tips” samt min youtubevideo HÄR Ni är bäst!! ♥♥♥

 

14 kommentarer till “En känsla varar inte för evigt”

 1. Ines skriver: 1 september 2020 kl 21:13

  Det är så himla inspirerande att följa dig, Nicole ❤️ Hittade hit när du och E precis gjort slut och wow, vad klok du är, måste jag bara säga. Kram ❤️


 2. Miapia skriver: 1 september 2020 kl 21:28

  Så fint, önskar dig all lycka till med din nya kärlek – det lyser om dig på alla bilder du lägger ut. Du har en sådan bra inställning till livet – helt rätt 💕💕


 3. Sofia skriver: 2 september 2020 kl 09:13

  Du gör helt rätt! Så trött på att man begränsar sig och sitt liv pga oron över vad andra ska tycka. Något jag kämpar med men hela tiden blir bättre på, att inte fundera på vad andra tycker om hur man lever sitt liv. Kör bara kör! 🙂 <3


 4. Alva skriver: 2 september 2020 kl 17:36

  Shit, måste bara säga att du inspirerar. Din vackra syn på livet smittar verkligen av sig. Det lyser om dig, så äkta och genuin. Du utstrålar värme och verkar ha hjärtat på rätt plats! Njut av kärleken och ta hand om dig.


 5. Johanna skriver: 2 september 2020 kl 19:50

  BÄSTA Nicole!

  Juste! Vi satt på samma flyg till Italien tidigare i sommar och min instinktiva reaktion när jag såg dig var; nej men hon känner ju jag!! 😂 Dock insåg jag ganska snabbt att du inte känner mig.. Nåväl, jag får vara modigare nästa gång & gå fram och säga ciao 😉


  1. Nicole Falcianinicolefalciani.elle.se skriver: 3 september 2020 kl 01:05

   Men ååh!! Du borde verkligen kommit fram. Hade blivit sååå glad <3


 6. Ebba skriver: 2 september 2020 kl 23:59

  <3 <3


 7. Sofia skriver: 3 september 2020 kl 12:53

  Helt rätt. Bara njut av livet och var självisk <3


 8. Pia skriver: 3 september 2020 kl 16:41

  Fint skrivet!


 9. Sanna skriver: 3 september 2020 kl 21:28

  Så härligt att du hittat kärleken igen! Du har rätt när den kommer, då ska man våga satsa. Så starkt jobbat och lycka till!

  Kram Sanna


 10. Lina skriver: 5 september 2020 kl 12:30

  Så glad för din skull Nicole, du är fantastisk!


 11. Alexanra skriver: 7 september 2020 kl 16:05

  Så glad för din skull! Du är en fantastisk människa Nicole 🙂


 12. Karin skriver: 9 september 2020 kl 11:28

  Så fint skrivet, jag tror vi alla behöver bli påminda om det, att känslor går över. Du förtjänar all lycka och även om jag eg inte gillar uttrycket ”allt händer för det bästa” så kanske det va precis det som hände.
  Njut o lev livet, ta risker. Det största riskerna jag tagit i mitt liv har varit d bästa för jag har lyssnat på mitt hjärta. Fortsätt med dina längre inlägg, I love them ❣️


 13. Jessica skriver: 9 september 2020 kl 21:19

  Åh vad härligt! Att vara kär måste ju vara det bästa som finns! Njut av känslan och lycka till 🥰


Dela på:
Laddar