I fredags gjorde jag världens godaste nyttiga pizza gjord på blomkål. Ni måste testa att göra den! Jag är ganska dålig på att följa recept men jag utgick från ICA:s recept. Sen freestylar jag alltid och lägger till lite egna ingredienser hahah! nFör att göra 4 minipizzor behöver du:n- 1 blomkåln- 1 burk tomatsåsn- 1 påse färdigriven parmesann- 1 påse riven mozzarellan- 4 msk rismjöln- 2 äggn- 1 tsk tryffeloljan- lite chiliflakes + koriander + peppar Till toppingen kan man ha vad man vill men jag hade:n- 2 mozzarella påsarn- 5 skivor parmaskinkan- 1 burk torkade tomater nBörja med att riva blomkålen så att det blir som ett mjöl. Jag gjorde det med hjälp av en mixer men du kan göra det med antingen ett rivjärn eller en matberedare också. Efter att du rivit blomkålen så ska du mikra "mjölet" i 4 minuter i mikron. Efter det så låter du mjölet svalna och sedan kramar du ut vattnet ur blomkålen. När du gjort allt detta ovan så blandar du resten av ingredienserna. nNär du mixat alla ingridienser till en deg så gör du 4 minipizzor på ett blaklåtspapper. Sen körde jag in dom i 10 minuter i ugnen på cirka 230 grader. nEfter att pizzorna varit inne i 10 minuter i ugnen så tar du ut dom och kör på med toppingen. Vi körde som sagt tomatsås, mozzarella, parmaskinka och soltorkade tomater. nIn i ugnen i ytterligare 5 minuter och voilá pizzorna är klara. Det tog cirka 35 minuter från början till start att göra pizzorna. Jag var sjukt skeptisk till dessa blomkålspizzor men blev verkligen positivt överraskad. Så gott!! n